- Follow us

Συχνές ερωτήσεις - FAQ

Η Homebrain προσφέρει ολοκληρωμένες επιλογές διαχείρισης ακινήτων. Επομένως, εάν έχετε κάποιο διαμέρισμα που θέλετε να νοικιάσετε αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, η Homebrain θα σας οδηγήσει βήμα βήμα από την αρχική εκτίμηση του ακινήτου στην κατάλληλη προετοιμασία του και στην ιδανική προώθησή του στο διαδίκτυο. Θα αναλάβει τις κρατήσεις για το ακίνητό σας, θα εξυπηρετήσει τους επισκέπτες που φιλοξενούνται στο χώρο σας και θα σας δώσει τα έσοδα που σας αντιστοιχούν στο τέλος κάθε μήνα.

Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το μέγεθος του ακινήτου και την κατάσταση στην οποία το έχετε διατηρήσει, την ανάγκη ανακαίνισης και τις εξατομικευμένες ανάγκες που παρουσιάζονται. Γενικά, στην Homebrain δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιστοποιήσετε το κέρδος σας από το ακίνητο που έχετε στην κατοχή σας.

Η επιλογή είναι δική σας! Αν έχετε ένα διαμέρισμα σε κάποιο στρατηγικό μέρος της  Αλεξανδρούπολης, μία μονοκατοικία ή μία ολόκληρη πολυκατοικία, ένα studio ή μία γκαρσονιέρα, επίσης μια βίλλα δίπλα στην θάλασσα, όλα αυτά μπορείτε να τα νοικιάσετε με τις καλύτερες προοπτικές με τη βοήθεια της Homebrain.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι απλή. Επικοινωνείτε μαζί μας, έτσι ώστε να σας δώσουμε την αρχική μας εκτίμηση για το διαμέρισμα που επιθυμείτε να νοικιάσετε. Έπειτα, δρομολογείται οποιαδήποτε διαδικασία ανακαίνισης και προετοιμασίας εάν χρειάζεται. Στη συνέχεια το ακίνητο προωθείται διαδικτυακά στις μηχανές αναζήτησης αντίστοιχων διαμερισμάτων και ξεκινούν οι κρατήσεις για το ακίνητό σας. Τα υπόλοιπα τα αφήνετε σε μας και εσείς απλά κερδίζετε.

Φυσικά και μπορούμε! Μάλιστα, ήδη συνεργαζόμαστε με αρκετούς ιδιοκτήτες που έχουν καταχωρημένο το ακίνητό τους σε σελίδες όπως η Airbnb. Μετά από την εκκίνηση της συνεργασίας μας, μάλιστα, οι κρατήσεις πράγματι απογειώθηκαν!

Στην  Homebrain ενδιαφερόμαστε για σπίτια, μονοκατοικίες, βίλλες, διαμερίσματα και studio. Εάν είστε ιδιοκτήτης κάποιου ακινήτου, επικοινωνήστε μαζί μας για να δρομολογήσουμε την συνεργασία μας!

 Στο τέλος κάθε μήνα μόλις παραλάβετε τα χρήματα από τις διαδικτυακές πλατφόρμες  αφαιρούμε το ποσοστό μας και το υπόλοιπο καθαρό ποσό παραμένει στον δικό σας λογαριασμό, κατά προτίμηση  paypal η έναν τραπεζικό λογαριασμό που διαθέτετε. Παράλληλα  αποστέλλεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών στο email σας. Στο τέλος του κάθε μήνα σας στέλνουμε ένα αναλυτικό report με όλες τις κρατήσεις που έχουν γίνει στο χώρο σας, το σύνολο των χρημάτων που έχετε κερδίσει, τις αξιολογήσεις και τα σχόλια που μας έχουν κάνει οι επισκέπτες σας, μαζί με προτάσεις προς συζήτηση και βελτίωση.

Αφού επιλέξετε το πακέτο που θέλετε και σας εξηγήσουμε ακριβώς την φύση των υπηρεσιών που παρέχουμε μέσω αυτού σας αποστέλλουμε το συμβόλαιο συνεργασίας. Σε αυτό περιγράφονται οι εργασίες, οι όροι συνεργασίας, οι περιορισμοί και προϋποθέσεις κάθε συμβαλλόμενης πλευράς. Το συμβόλαιο δημιουργείται για την δική μας συνεργασία έτσι ώστε να υπάρχει διαφάνεια και επαγγελματισμός.

Μας ειδοποιείτε λίγες μέρες πριν ώστε να μπορέσουμε να καταχωρήσουμε τις ημερομηνίες που επιθυμείτε ως μη διαθέσιμες στο ημερολόγιο κρατήσεων. Αρκεί βέβαια, να μην έχουν ήδη προγραμματιστεί ήδη κρατήσεις για τις ίδιες ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση οι κρατήσεις δεν μπορούν να ακυρωθούν. Όσο πιο σύντομα μας ειδοποιείτε τόσο το καλύτερο. Έτσι λοιπόν μπορείτε να μείνετε στο διαμέρισμα σας η στην εξοχική κατοικία σας σε συνεννόηση μαζί μας οποιαδήποτε στιγμή.

Όπως καταλαβαίνετε μετά από κάθε κράτηση, το ακίνητο σας  θα πρέπει να προετοιμαστεί για να υποδεχτεί τους επόμενους επισκέπτες. Ένα κομμάτι αυτής της προετοιμασίας είναι ο εξοπλισμός, το πλύσιμο και η αντικατάσταση των λευκών ειδών. Στο πακέτο WEB αναλαμβάνουν οι ιδιοκτήτες όλα τα απαραίτητα λευκά είδη για την καλύτερη εξυπηρέτηση κάθε κράτησης  όπως και την παραλαβή επισκεπτών. 

Στο πακέτο ZEN και FULL (πλήρης διαχείριση), ο εξοπλισμός του ακινήτου με λευκά είδη, όπως σεντόνια,  μαξιλαροθήκες και πετσέτες αναλαμβάνεται εξολοκλήρου από την Homebrain  χωρίς χρεώσεις πλυντηρίου και αντικατάστασης.

Με την ανάληψη της διαχείρισης ενός ακινήτου, η εταιρεία μας εξοπλίζει το ακίνητο με κάποια απαραίτητα. Όσον αφορά τα κλινοσκεπάσματα και πετσέτες οι προδιαγραφές έχουν ως εξής:

Για κάθε κρεβάτι παρέχουμε:

3 σετ λευκά 100% βαμβακερά σεντόνια

3 μαξιλαροθήκες λευκές (100% βαμβακερές) για κάθε μαξιλάρι

Για το μπάνιο:

2 χαλάκια ανά μπάνιο

3 πετσέτες σώματος μονόχρωμες βαμβακερές τουλάχιστον ανά άτομο

3 πετσέτες προσώπου μονόχρωμες βαμβακερές τουλάχιστον ανά άτομο

3 πετσέτες χεριών μονόχρωμες βαμβακερές ανά μπάνιο

Χρειάζονται τόσα σετ ώστε η αλλαγή των κλινοσκεπασμάτων να γίνεται άμεσα ειδικά τις ημέρες αιχμής, ώστε να μην καθυστερεί η υποδοχή του επόμενου επισκέπτη.

Στην σπάνια περίπτωση που κάποιος επισκέπτης σας είναι απρόσεκτος και δημιουργήσει ζημιές στο σπίτι σας ή κλέψει κάτι καλύπτεστε από ασφάλεια που προσφέρουν όλα τα κανάλια που θα προβληθεί η οικία σας. Το airbnb προσφέρει ασφάλεια ύψους μέχρι και σχεδόν 1.000.000 € ενώ το 9flats έως 500.000 €.

Όλα τα κανάλια καλύπτουν μέχρι ένα ποσό ζημιές που τυχόν προκληθούν. Παρόλα αυτά κι επειδή το κόστος μίας ασφάλειας οικίας και αστικής ευθύνης είναι πολύ χαμηλό ανά έτος προτείνουμε ανεπιφύλακτα να απευθυνθείτε στον ασφαλιστή σας ώστε να αποκτήσετε και μία δική σας ξεχωριστά για κάθε χώρο σας που καταχωρούμε.

Είναι σίγουρο ότι η τοποθεσία διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την αύξηση των κρατήσεων του ακινήτου σας. Όσα διαμερίσματα ή σπίτια βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πόλης, κοντά στην θάλασσα ή σε σημεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκ μέρους των ενοικιαστών. Επιπλέον παροχές όπως το δωρεάν Wi-Fi έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν το ενδιαφέρον προς το εν λόγω ακίνητο.